Svet bezbednosti

Nove letnje pantalone za pripadnike Vojske

Kompanija Jumko Vranje isporučila je Vojsci Srbije 11.752 komada letnjih maskirnih pantalona, što će u velikoj meri uticati na komfor pripadnika Vojske tokom letnjih meseci, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
03.08.2016.
01.08.2016.

Prvi slučaj groznice Zapadnog Nila ove godine u Srbiji

Tokom vikenda registrovan je prvi pacijent u Srbiji ove godine koji ima groznicu Zapadnog Nila, a za još dva pacijenta se rade ispitivanja, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut Dragan Ilić.
01.08.2016.

Evropa na mukama: Kako zaštiti građane posle talasa napada

Posle talasa napada u Zapadnoj Evropi, vlasti evropskih zemalja nastoje da zaštite svoje građane najbolje što mogu, pa je tako francuski grad Kan zabranio velike rančeve na plažama iz straha da možda ne kriju eksploziv, dok Britanija izdvaja dodatna sredstva kako bi obezbedila desetine hiljada hramova.
28.07.2016.

U BiH formirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma

Od 27. jula u Bosni i Hercegovini s radom je započela Operativna grupa za borbu protiv terorizma, smeštena u prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.
27.07.2016.

Kina donirala Vojsci Srbije 24 čamca i 30 GPS uređaja

Jedinice Kopnene vojske preuzele su donaciju Kine koja se sastoji od 24 neborbena tipska čamca za prevoženje ugroženih sa poplavljenih područja i 30 GPS uređaja, čija je vrednost oko 650.000 evra, a koja je namenjena Vojsci Srbije u ostvarivanju zadataka koji se odnose na pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i drugih akcidentnih situacija.
27.07.2016.

Ministarstvo rada i Save the children potpisali sporazum o zaštiti dece migranata

Predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i međunarodne nevladine organizacije Save the children potpisali su danas Memorandum o saradnji, i tom prilikom ukazali da je tokom migrantske krize kroz Srbiju prošao veliki broj dece.
26.07.2016.

U Evropi stotine potencijalnih terorista

Prema proceni Evropola, u Evropi se trenutno nalazi više stotina potencijalnih terorista odnosno radikalizovanih osoba iz Evropske unije koje su se vratile sa ratišta u Siriji i Iraku gde su se borili u redovima Islamske države.
26.07.2016.

Apel građanima da ne pale vatru u prirodi

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na građane da tokom boravka u prirodi i izvođenja radova na poljima, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive.
25.07.2016.

7. CISM letnji Trening kamp-Kopaonik 2016

Na 51. Skijaškom poligonu Kopaonik u toku je 7. CISM letnji Trening kamp - Kopaonik 2016, koji je otpočeo 13. jula i traje do 8. avgusta. Vojni sportisti u sportskim disciplinama orijentiring, džudo, vojni pentatlon, skijanje, biatlon i atletika, pod budnim okom tehničkih rukovodilaca i trenera, svakodnevno treniraju dva do tri puta, u sklopu priprema za nastupe na prestižnim domaćim i međunarodnim vojnim sportskim takmičenjima, koji će se organizovati pod okriljem Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM.
25.07.2016.

Pripadnici Vojske Srbije otputovali na Međunarodne vojne igre

U petak, 22. jula, s Aerodroma Nikola Tesla u Moskvu su otputovali pripadnici Vojske Srbije koji će učestvovati na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji.  Timovi Vojske Srbije učestvovaće u tri discipline – „Otvorene vode“, „Čisto nebo“ i „Tenkovski biatlon“.
25.07.2016.

Poučan primer sudskog spora u vezi obezbeđenja menjačnice u Hrvatskoj

Pravni aspekti ugovora o pružanju usluga obezbeđenja su "mač nad glavom" kako pravnim licima i preduzetnicima iz oblasti privatnog obezbeđenja, tako i odgovornim licima za zaštitu, kao i službenicima obezbeđenja i, na kraju - korisnicima usluga privatnog obezbeđenja.
21.07.2016.

Raste migratorni pritisak na mađarsko-srpsku granicu

Migranti koji stižu preko Makedonije i Bugarske sve više povećavaju pritisak na mađarsko-srpsku granicu. Oni su toliko odlučni da stignu do zapadne Evrope da su spremni da pribegnu čak i nasilju, izjavio je danas savetnik mađarskog premijera za bezbednost Đerđ Bakondi.
21.07.2016.

Hladnokrvnom ubici supruge 20 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina kaznu Radomiru Jeremiću (76) i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora, jer je u avgustu 2014. godine na Dušanovcu brutalno na smrt pretukao suprugu Milevu (74), a potom njeno telo sakrio u garaži i napustio Beograd.  Uhapšen je pet dana nakon ubistva u okolini Niša.
20.07.2016.

Kako pobeći iz gepeka u slučaju otmice

Iako su male šanse da ćete u životu ikad biti u situaciji da se poslužite trikom za beg iz gepeka automobila, nije na odmet da znate kako u toj "bezizlaznoj" situaciji, toliko puta prikazanoj u mnogobrojnim filmovima, bi trebalo da postupite.
19.07.2016.

Kad goloruka žena porazi naoružane policajce

Jedna goloruka Afroamerikanka koja je mirno protestovala protiv policijskih ubistava crnaca dok su je hapsila trojica do zuba naoružana policajca u Luizijani preko noći je postala simbol nenasilnog otpora kada je fotografija sa demonstracija u Baton Ružu ove nedelje obišla svet.
Older
Zaštita
Svet osiguranja