Nove letnje pantalone za pripadnike Vojske

Published on: 8/3/2016, 11:19 AM
Kompanija Jumko Vranje isporučila je Vojsci Srbije 11.752 komada letnjih maskirnih pantalona, što će u velikoj meri uticati na komfor pripadnika Vojske tokom letnjih meseci, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Kako je navedeno, letnje maskirne pantalone će nakon 25 godina ponovo biti deo terenske uniforme. Letnje pantalone, koje su nekada bile deo uniforme M-77, sada imaju oznaku M-12 i po kroju i dezenu se ne razlikuju od maskirnih pantalona M-10.

Suštinska razlika je u materijalu, pa je tkanina za letnje pantalone lakša za oko 30 odsto, ima veći sadržaj pamučne komponente za 34 odsto, kao i mnogo bolju propustljivost vazduha.

Tokom ove godine kompanija Jumko proizvela je i isporučila Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i delove odeće za terensku uniformu M-10 za potrebe formiranja još 5.000 kompleta za popunu materijalnih rezervi i oko 900 kompleta terenske uniforme M-10 u standardnom, kao i pustinjskom dezenu koju koriste pripadnici Vojske koji se upućuju u multinacionalne operacije.

Na taj način uvećane su materijalne rezerve Vojske i obezbeđeno je opremanje pripadnika Vojske Srbije koji se upućuju u misije u narednih godinu dana.

Kompanija Jumko Vranje je od 2012. godine do danas Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije isporučila vojničku odeću u vrednosti od oko 1,5 milijardi dinara.

U narednom periodu Ministarstvo nastaviće sa nabavkom letnjih pantalona M-12, kako bi se njima opremili svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i sa daljom popunom rezervi uniformi i druge opreme, navedeno je u saopštenju.
Zaštita
Svet osiguranja