7. CISM letnji Trening kamp-Kopaonik 2016

Datum vesti: 25.7.2016, 8:51
Na 51. Skijaškom poligonu Kopaonik u toku je 7. CISM letnji Trening kamp - Kopaonik 2016, koji je otpočeo 13. jula i traje do 8. avgusta. Vojni sportisti u sportskim disciplinama orijentiring, džudo, vojni pentatlon, skijanje, biatlon i atletika, pod budnim okom tehničkih rukovodilaca i trenera, svakodnevno treniraju dva do tri puta, u sklopu priprema za nastupe na prestižnim domaćim i međunarodnim vojnim sportskim takmičenjima, koji će se organizovati pod okriljem Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM.
Tokom realizacije kampa, organizovana je i stručna rasprava u vezi sa nacrtom Pravilnika o sportskoj delatnosti za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u kojoj su učestvovali članovi radnog tima za izradu nacrta i šef Delegacije Republike Srbije pri CISM brigadni general Siniša Radović, koji je ujedno posetio 7. CISM letnji Trening kamp-Kopaonik 2016učesnike kampa.

U završnoj fazi realizacije trening kampa, od 4. do 8. avgusta, biće održan 6. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju u kojem će se pored članova atletske reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, takmičiti i članovi reprezentacija oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije i Poljske.

Organizator 7. CISM letnjeg Trening kampa-Kopaonik 2016 je Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, u saradnji sa lokalnim samoupravama Raška, Brus, Leposavić, kao i Atletskim savezom Srbije, JP Skijališta Srbije, NP Kopaonik, MK Resort i Sportskim društvom Jasenice.
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja