Svet bezbednosti

18.07.2016.

Ni ruralne sredine nisu imune na drogu

Iako najveći gradovi u Srbiji kao što su Beograd, Novi Sad i Niš prednjače kao stecišta ilegalne proizvodnje i preprodaje droge, ni manja mesta, pa ni ruralne sredine, nisu zaštićeni od te pošasti, pokazuju podaci Kancelarije Vlade Srbije za borbu protiv droga.

18.07.2016.

Vojnici baletom protiv stresa

Jednom nedeljno grupa južnokorejskih vojnika stacioniranih uz demilitarizovanu zonu (DMZ) vojničke čizme zamenjuje baletankama, kako bi uz ples i klasičnu muziku umanjili stres vojne službe uz najutvrđeniju granicu na svetu koja komunističku Severnu Koreju deli od svog južnog suseda.
15.07.2016.

Popularna igrica Pokemon Go krije i potencijalnu opasnost

Pokemon Go igrica za mobilne telefone, koja je zaludela svet jer je omogućila korisnicima da u realnom životu istražuju okolinu i na određenim lokacijama uhvate virtuelno stvorenje iz igre, svojevrsna je zabava, čak i korisna, koja, međutim, sa sobom nosi i moguće opasnosti.
15.07.2016.

Na granici Srbije i Mađarske više od 1400 migranata

UNHCR je saopštio danas da je zabrinut zbog novog mađarskog restriktivnog zakona, sve brojnijih prijava nasilja i pogoršanja situacije na granici sa Srbijom, kao i da je broj izbeglica i migranata koji se nalaze na granici Srbije i Mađarske prešao 1400.
15.07.2016.

Svet užasnut terorističkim napadom u Nici

Političari širom sveta reagovali su na noćašnji teroristički napad u francuskom gradu Nici u kojem je ubijeno najmanje 84 ljudi, a ranjeno više od 100 osoba, kada je napadač prvo pucao na masu koja je posmatrala vatromet povodom nacionalnog praznika 14. jula, a potom uleteo kamionom u narod.
15.07.2016.

Canon na tržište 'izbacio' nove mrežne kamere

Kompanija Canon Europe, jedan od vodećih svetskih dobavljača slikovnih rešenja, predstavio je nedavno osam novih mrežnih kamera rezolucije 2 megapiksela. Nova serija uključuje spoljni model sa pomeranjem u 360⁰ te sa 30x optičkim zumom i brzim autofokusom, kao i dva nova četvrtasta 'bullet' modela sa 20x optičkim zumom (prve Canonove modele ove vrste kamera).
14.07.2016.

Zatvorenici iz Gvantanama učiće srpski jezik

Časovi srpskog jezika i upoznavanje sa domaćom kulturom biće obezbeđeni dvojici pritvorenika iz američkog zatvora Gvantanamo na Kubi, koji su prebačeni u Srbiju, izjavio je novinar Njujork tajmsa Čarli Sevidž za N1.
14.07.2016.

Radnicima na otvorenom treba zaklon od sunca i dosta vode

Direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Vera Božić Trefald kaže da je preporuka poslodavcima da se na temperaturama iznad 36 stepeni posao na otvorenom organizuje tako da se ne radi između 11 i 16 sati ili, ukoliko to nije moguće, da se obezbedi dosta vode, ormarić za prvu pomoć i zaklon gde radnici mogu da se sklone.
14.07.2016.

Italija pomaže Beogradu u razvoju civilne zaštite

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor operativnog centra Agencije za civilnu zaštitu italijanskog regiona Lacio, Frančesko Mele, 13. jula su u Starom dvoru potpisali trogodišnji okvirni sporazum koji se tiče modernizacije i nadogradnje gradskog sistema za rano upozoravanje na hidrauličke i hidrogeološke rizike.
13.07.2016.

Austrija pomaže Mađarskoj u obezbeđivanju granice

Austrija će u Mađarsku uputiti 20 policajaca koji će nadzirati spoljnu granicu EU prema Srbiji, rekao je ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Sobotka.
13.07.2016.

Škola mora da isplati dva miliona dinara odštete roditeljima žrtve vršnjačkog nasilja

Osnovni sud u Nišu doneo je presudu po kojoj škola Sreten Mladenović Mika mora da isplati gotovo dva miliona dinara odštete roditeljima Alekse Jankovića, na ime nematerijalne štete za pretrpljeni strah zbog smrti sina, a na tu je presudu škola uložila žalbu, rečeno je Tanjugu u tom sudu.
13.07.2016.

Smrtna kazna ili doživotna robija?

Posle ubistva trogodišnje devojčice u okolini Zaječara, u Srbiji je ponovo pokrenuta inicijativa za uvođenje smrtne kazne, ali su sagovornici Tanjuga saglasni da takva kazna nema preventivni efekat i da se na nasilje ne sme odgovarati agresijom.
13.07.2016.

Akcija legalizacije oružja od 1. jula do 1. novembra

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane da tokom postupka legalizacije oružja, koja je počela 1. jula i traje do 1. novembra 2016. godine, predaju policiji oružje koje imaju u nelegalnom posedu.
12.07.2016.

Izbegavajte putovanja u najtoplijem delu dana

Prema najavama metereologa, nastavlja period sa temperaturama, koje će u najtoplijem delu dana ponegdje iznositi čak 38 stepeni Celzijusa, te bi trebalo praviti češće pauze u vožnji, koristiti vodu za osveženje i izbegavati putovanje u najtoplijem delu dana, upozorio je danas Auto-moto savez Srbije.
11.07.2016.

Sin Bin Ladena preti osvetom Americi

Sin Osame Bin Ladena uputio je na snimku pretnje da će se osvetiti Americi za smrt svog oca, a to je objavilo glasilo Al Kaide As-Sahab.
StarijeNovije
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja