Kako pobeći iz gepeka u slučaju otmice

Datum vesti: 20.7.2016, 8:38
Iako su male šanse da ćete u životu ikad biti u situaciji da se poslužite trikom za beg iz gepeka automobila, nije na odmet da znate kako u toj "bezizlaznoj" situaciji, toliko puta prikazanoj u mnogobrojnim filmovima, bi trebalo da postupite.
Prvo što bi trebalo da uradite kada shvatite da ste zarobljeni u gepeku jeste da potražite izvor svetlosti. Najlakše bi bilo kada biste kod sebe imali mobilni telefon, ali ako to nije slučaj, ne očajavajte već pokušajte rukama da napipate predmete koji se nalaze pored vas. Vrlo je moguće da otmičari u gepeku drže baterijsku lampu.

Ako svi vaši pokušaji da pronađete izvor svetla propadnu, nema razloga da klonete duhom. U unutrašnjosti gepeka se nalazi sigurnosna ručica za otvaranje vrata s unutrašnje strane i najčešće je označena fluorescentnom nalepnicom. U tom slučaju trebalo bi samo ručicu pomeriti ka gore.

Ako se automobil nalazi u pokretu, pokušajte da mahnete vozačima u automobilu iza vas, ne biste li im stavili do znanja da vam je potrebna pomoć. Ne iskačite iz automobila dok se ne zaustavi.

Nadamo se da nikad nećete biti u situaciji da primenite ovaj savet, ali nije zgoreg znati šta bi trebalo činiti u slučaju da vas kidnapuju i smeste u prtljažnik, piše Dejli mejl.

Pogledajte video:(blic.rs)
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Konferencija Sigurnost gradova
Zaštita
Svet osiguranja